top of page

Werkzaamheden Amstellandlaan/ Flevolaan/Rijnkade

Vanaf maandag 18 maart start de gemeente met werkzaamheden aan de Rijnkade in de bocht richting de Amstellandlandlaan en een week later met het kruispunt aan de Amstellandlaan ter hoogte van de Flevolaan. Deze werkzaamheden zijn nodig om de verkeersveiligheid te verbeteren. 

 

Het verkeer (zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer) wordt omgeleid via een van de rijbanen, met gebruikmaking van om-en-om-verkeer en de aanwezigheid van een verkeersregelaar (tijdens reguliere werktijden). Wandelaars kunnen langs het werkvak lopen onder begeleiding van de verkeersregelaars. Zie onder nog nadere informatie.

 


 

 

Fase 1 (blauw)
  • Werkzaamheden aan de westzijde van de Amstellandlaan. Fase 1 bestaat uit plaatsen bouwhekken, uitzetten werkvak, verwijderen verharding, zagen en opbreken asfalt, sleuf graven, bandenstellen, rammelstroken met verhoogde druppel aanbrengen en aanbrengen verharding op de rijbaan. Daarnaast zal in fase 1 ook het nieuwe fietspad naar het Kanaalpad worden aangelegd.

 

Fase 2 (rood)
  • Werkzaamheden aan de oostzijde van de Amstellandlaan. Fase 2 bestaat uit dezelfde werkzaamheden als fase 1. 

 

 

Werktijden

De werkzaamheden worden ingepland binnen de reguliere werktijden van 7:00‐19:00 uur, van

maandag t/m vrijdag. Waarbij de basiswerktijden van 7:00‐16:00 uur zijn, en deze worden

uitgebreid naar 07.00‐19:00 uur wanneer de werkzaamheden en omstandigheden hierom vragen. 

 

Keetlocatie en opslaglocatie en bouwverkeer

Centraal. De keetlocatie bevindt zich op Flevolaan 70, Weesp. Dat is vanaf de werklocatie circa 5 minuten rijden. 


BEREIKBAARHEID

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden dienen zowel alle aan het projectgebied grenzende woningen, winkels en voorzieningen als degene die beïnvloed worden door de uitvoering van het project, bereikbaar te zijn met alle daarvoor noodzakelijke modaliteiten. 

 

Het project is opgedeeld in twee fasen. Tijdens de twee fasen is de bereikbaarheid voor nood- en hulpdiensten te allen tijde gegarandeerd.

 

Fase 1 en 2

Fase 1

De werkzaamheden worden uitgevoerd aan de westzijde van de Amstellandlaan. Hierdoor wordt het verkeer (zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer) omgeleid via een van de rijbanen, met gebruikmaking van om-en-om-verkeer en de aanwezigheid van een verkeersregelaar (tijdens reguliere werktijden). Wandelaars kunnen langs het werkvak lopen onder begeleiding van de verkeersregelaars


Na werktijden zal de rijbaan weer worden vrijgegeven en kunnen weer twee rijrichtingen worden gebruikt. 

 

Fase 2

De werkzaamheden worden uitgevoerd aan de oostzijde van de Amstellandlaan. Hierdoor wordt het verkeer omgeleid via de zuidelijke rijbaan, met gebruikmaking van om-en-om-verkeer en de aanwezigheid van een verkeersregelaar, zoals in fase 1 maar dan vice versa. Ook hier zal de fietser én het gemotoriseerd verkeer beiden gebruikmaken van de om-en-om regeling. Ook hier zullen na werktijden de rijbanen weer worden vrijgegeven. 

 

In fase 2 zal Liander ook werkzaamheden verrichten aan de noordzijde van de Amstellandlaan tussen de twee nieuw te plaatsen druppels in. Hier zal grijs gietijzer vervangen worden door nieuwe leidingen. Liander zal hun materieel opstellen op de parkeervakken van de gemeentewerf. Reimert zal geen hinder ondervinden van de werkzaamheden van Liander. 

 

Om de veiligheid van de werkzaamheden te waarborgen, wordt het werkgebied afgeschermd met schildjes en/of bouwhekken, waardoor het aan het publiek wordt onttrokken. 


121 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Mobiliteit + Diversiteit = Kwaliteit

Ondernemer, hoe staat het met uw mobiliteit? Mobiliteit is volgens Van Dale synoniem voor beweeglijkheid of verplaatsbaarheid van zowel personen, goederen als berichten. Vanuit microperspectief kan he

תגובות


bottom of page