top of page

Mobiliteit + Diversiteit = Kwaliteit

Ondernemer, hoe staat het met uw mobiliteit? Mobiliteit is volgens Van Dale synoniem voor beweeglijkheid of verplaatsbaarheid van zowel personen, goederen als berichten. Vanuit microperspectief kan het interessant zijn om eens op deze manier naar uw onderneming te kijken. Hoe flexibel en adaptief is uw personeel, hoe customized en modificeerbaar zijn uw goederen of diensten, hoe is het gesteld met de inhoud en vormen van uw interne en externe communicatie? Leuk om dit eens te overdenken of in uw team te bespreken als fris begin van een nieuw jaar. ‘Stilstand is achteruitgang’ is het credo, dus hoe beweeglijker hoe beter. Mobiliteit is belangrijk!


Binnen de IVW houd ik me bezig met de macrovariant van mobiliteit. Binnen onze gemeentegrenzen is namelijk veel te doen rondom de beweeglijkheid en verplaatsbaarheid van personen en goederen. Herkenbaar voor eenieder is het overbelaste wegennet in en rondom Weesp. Wie rond half 9 even snel door Weesp richting de A1 denkt te kunnen rijden komt van een koude kermis thuis. Mede door de dagelijkse exodus van forenzen en ouders met kinderen uit Weespersluis kruipen we al tijden gezellig bumper aan bumper over en richting de Korte Muiderweg.


De oplossing is in de maak: de nieuwe westelijke rondweg in de Bloemendalerpolder genaamd De Waterlinie biedt een alternatieve ontsluiting naar de A1. De IVW stuurt echter ook aan op een mobiliteithub die aansluit op deze rondweg. Een hub waar 1. uw personeel kan parkeren en overstappen op een OV-bus richting het bedrijventerrein, 2. de chauffeur van uw toeleverancier met zijn vrachtwagen veilig kan overnachten, 3. misschien zelfs gelegenheid is voor just-in-time verladen van vrachtwagens naar kleinere vervoersmodaliteiten. Momenteel zoekt ons dagelijks bestuur contact met de gemeente Gooise Meren om te kijken of P+R Muiden aangepast en/of uitgebreid kan worden ten bate van zo’n hub. Spannend!


Mobiliteit is sterk afhankelijk van welvaart en beschikbare verkeersmiddelen. Zowel het één als het ander is aanwezig in Weesp. We zijn dus zo bevoorrecht dat we keuzes kunnen maken. En waarom dan niet een groene, duurzame keuze voor het OV of de fiets? Hoe staat u hier als ondernemer tegenover? Is er behoefte aan een OV-bus of een OV-fietsplan vanaf het treinstation of de mobiliteithub? De IVW zal dit binnenkort middels een enquête inventariseren!


Diversiteit in mobiliteit verhoogt direct kwaliteit! Dit geldt zowel micro binnen uw onderneming als macro binnen ons stadgebied. Doe er uw voordeel mee!


Hartelijke groet, Ria Hagen

10 weergaven

Comments


bottom of page