top of page

Uitdagende trajecten

Het is goed dat we vanuit de overheid druk zijn met het verduurzamen van woningen en industrie. Vanuit mijn vakgebied zie ik ook de knelpunten die dit met zich mee brengt. Deels ingegeven door een snel veranderde economische situatie, deels omdat er geen handjes zijn om alles te realiseren.


Met name door de gestegen kosten van lonen in de bouw, rentes en bouwmaterialen zie dat het steeds moeilijker wordt om panden te intensiveren en te verduurzamen omdat simpelweg de exploitatie niet rond komt vanwege de hoge kosten. Dat heeft ook invloed om alle duurzaamheids-projecten die gestart worden.


Een ander uitdagend traject is het proces binnen de gemeente, er zijn tal van grote projecten maar die vinden toch maar moeizaam hun weg naar de uitvoering. Neem het Scharnierpunt op Noord, daar is veel om te doen en heeft veel impact op de omliggende ondernemers maar we weten niet wanneer hier inhoudelijk over gesproken gaat worden. Dit staat ook een stukje ontwikkeling in de weg want ondernemers investeren nu niet in hun locatie.


Ik merk dat het zoekende is om binnen de raad van Amsterdam dergelijk projecten op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling op de agenda te krijgen zodat er een concrete planning kan worden vastgesteld. Op dit moment zijn er wel projectleiders benoemt maar is de voortgang gestaag. We hebben de ontwikkelingen hard nodig want woningbouw op de Amstellandlaan hangt samen met het Scharnierpunt en zo zijn er meer projecten binnen Weesp die een sterke correlatie hebben met elkaar en de economische ontwikkeling van ons Stadsgebied Weesp. De ontwikkelingen van Het Cacao-kwartier en de Jehovah kerk liggen op dit moment bijna helemaal stil en dan hebben we nog het terrein aan de Nijverheidslaan waar men nu in een impasse zit. Geen goede ontwikkelingen wat ons betreft.


Vanuit de IVW zijn wij druk bezig om te zorgen dat we deze belangrijke toekomstige ontwikkelingen op de uitvoerings-agenda krijgen. Dat is iets waar nog hard aan gewerkt moet gaan worden door de belangenverenigingen en de de Bestuurscommissie van Weesp. Een uitdaging

Comments


bottom of page