top of page

Ruimte voor verbetering

Eerst maar even mezelf voorstellen als nieuw bestuurslid. Ik ben woonachtig in Nigtevecht, getrouwd, vader van een zoon van 13 en een dochter van 16 jaar, en ondernemer op de Hogeweyselaan als mede-eigenaar van Nodema BV, een bedrijf dat al 35 jaar verpakkingsmachines en etiketteermachines levert voor de Nederlandse markt.

In het verleden heb ik al eens 7 jaar deel uitgemaakt van het bestuur van de IVW. Dat was in de rol van penningmeester en als lid van het KVO team (Keurmerk Veilig Ondernemen). Na mijn afscheid in 2014 als bestuurslid van de IVW ben ik verbonden gebleven aan het KVO team, waarvoor wij jaarlijks enkele malen bij elkaar komen en een zomer- en winterschouw doen op de terreinen.


Maarten van Weel was hiervoor in opdracht van de gemeente Weesp en IVW de voorzitter en sprak zelf ook direct ondernemers aan als er bijvoorbeeld verlichting aan de panden defect was of als er pallets stonden op brandgevaarlijke plaatsen. Het KVO is dit jaar overgegaan naar Parkmanagement, waar we met de politie, brandweer en gemeente aan tafel zitten om de diverse zaken die spelen op onze industrieterreinen te bespreken en ook aan te pakken: van overlast tot groenvoorziening, van infrastructuur tot veiligheid.


Hoewel we de afgelopen jaren op vele plekken een grote verbetering zien aan panden en straten en er nauwelijks leegstand is, is er op een aantal plekken nog ruimte voor verbetering. We zullen actief blijven met het aanspreken van de ondernemers om de omgeving netjes en veilig te houden en waar nodig de boel ook weer op te knappen. Met name diverse achterstraten hebben onze aandacht omdat een aantal privé-eigendom is, waardoor het onderhoud nog weleens wat te wensen overlaat.


Door de coronajaren en de overgang naar Amsterdam zijn er ook wat acties blijven liggen. Ik zie het als een uitdaging om daar weer vernieuwde energie in te brengen zodat we allemaal trots kunnen zijn en blijven op onze bijzondere industrieterreinen. Ik roep eenieder dan ook op om zijn of haar ideeën en verbeteringen voor de terreinen te melden bij de IVW Weesp.


Norbert Masereeuw

10 weergaven

Comments


bottom of page