top of page

IVW Updates

Overleg gemeente

Deze maand pakken we onze overleggen met het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Weesp-Driemond weer op. Hoog op de agenda staan: de ontwikkelingen rond het Scharnierpunt (Amstellandlaan-Rijnkade), de Nijverheidslaan en mobiliteit en ruimtelijke ordening. We willen snel meer weten over de vernieuwing en afsluiting van de Korte Muiderweg - en welke impact dat heeft voor de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen. Voor het Scharnierpunt moeten we nog wat meer geduld hebben, want dit dossier heeft bij Amsterdam een andere 'eigenaar' gekregen.


Scholen en stage

Het schoolseizoen is weer van start en dat is voor ons het moment om de samenwerking met de scholen in Weesp te intensiveren. We attenderen je op 'Gooi on Stage', een succesvol project om kennis te maken met jonge vmbo'ers. Vorig jaar heeft Nodema hier aan meegedaan en zij waren enthousiast over de manier waarop bedrijven en jongeren elkaar met elkaar kennismaken. Meer info en aanmelden kan via


Duurzaamheidssubsidie

Voor wie op dit moment wil investeren in verduurzaming: de HIRP-subsidie is geopend. Deze subsidie is gericht op fysieke maatregelen die energie besparen of duurzaam opwekken. Wil je een duurzaam initiatief opzetten op het gebied van zonnepanelen, of heb je nog vragen, dan kan je een mail sturen naar duurzaam@ivw-weesp.nl.

Veel ondernemers ontvingen een brief van de Omgevingsdienst over het verplicht aanleveren van informatie. Ook wij zouden deze informatie graag van jullie ontvangen voor de berekening van de capaciteit voor ons Smart Grid project. Je leest er meer over op onze website.


LinkedIn

Ben je al lid van onze LinkedIn-groep? We hebben besloten om daar meer gebruik van te maken. Zo kunnen we relevante informatie over bestuurlijke zaken voor nog meer niet-leden beschikbaar stellen.


Witte daken op de borrel

Donderdag 28 september zal de businessborrel gehouden bij Pover. Het thema is: witte daken op bedrijventerreinen - en wat witte daken voor invloed hebben op je energieverbruik. Bijzonder interessant, aangezien Pover hiervoor de nodige data heeft verzameld van zijn eigen proefdak. Dus graag tot zien op de 28e bij Pover!

10 weergaven

Kommentare


bottom of page