top of page

Witte daken

Bijgewerkt op: 25 okt. 2023

Foto's: Brian Elings


Onze businessborrel op 28 september kende een geweldige opkomst. Kennelijk sprak het thema van de witte daken velen aan! Dank aan onze gastheer, schildersbedrijf Pover. Brian Elings legde ook dit IVW-event vast, zijn foto's staan op onze website ivw-weesp.nl.


Bereikbaarheid en veiligheid

Met de bestuurscommissie spraken we over de veiligheid voor het fietsverkeer rond het Scharnierpunt (Amstellandlaan-Rijnkade). Het plan van de gemeente houdt rekening met de toekomstige bebouwing aan de Amstellandlaan. Ook zijn we in gesprek over de vreemde kruising tegenover Denso (Hogeweyselaan Gemeenschapspoldereweg). We zien hier veel verkeer aan de verkeerde kant van de middengeleider en dat leidt tot gevaarlijke situaties. De werkzaamheden aan de rotonde bij de Bouhuijstunnel vormen een belemmering voor het verkeer naar de Nijverheidslaan. Wij vonden de aankondiging van dit werk onduidelijk. Ook dit heeft onze aandacht.


OV-verbinding met Noord

Binnen ons bestuur is een werkgroep Mobiliteit gestart die zich richt op het openbaar vervoer voor bedrijventerrein Noord. Het doel is om samen met bedrijven een haalbaar plan op te zetten voor een ov-verbinding tussen Noord en het NS-station. Er zijn al bedrijven die zich hebben gemeld als 'koploper'. Uiteraard wordt zo'n lijn voor alle bedrijven beschikbaar, maar met de koplopers willen we de urgentie aantonen bij de de bestuurscommissie en de gemeente Amsterdam.


Zonnepanelen

Op het gebied van duurzaamheid zijn we blij om te melden dat steeds meer bedrijven zonnepanelen plaatsen. Nogmaals: de ondernemers van nu zijn de energieleveranciers van de toekomst. We blijven erop wijzen hoe belangrijk het is om de krachten te bundelen. Het landschap van energie opwekken en afgeven aan het stroomnet gaat een nieuwe fase in. De overheid, lees Amsterdam, heeft hier een nieuwe visie en doelstelling voor neergelegd. Het is een interessante fase waarin ook veel kansen voor de ondernemers zijn om verduurzaming te koppelen aan een gedegen business-model. Het adviesbureau Gooi op Groen, waarmee wij samenwerken, speelt hierin een belangrijke rol. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen via ivw-weesp.nl/duurzaamheid.Foto's: Brian Elings


43 weergaven

Kommentare


bottom of page