top of page

Waarom het zo belangrijk is om je te verenigen

Bijgewerkt op: 25 okt. 2023


Aangenaam kennis te maken, mijn naam is Harry Bontje en afgelopen juni heb ik het stokje overgenomen van de vorige penningmeester Jaco ter Beek.


Op dagelijkse basis ben ik accountant en partner bij JAN©. Vanuit mijn functie spreek en ken ik veel ondernemers in Weesp, in groot Amsterdam en daarbuiten. Ik ben me dan ook heel bewust van wat de behoefte is van ondernemers in de regio. Naast mijn rol als penningmeester van de IVW kan ik het bestuur ook ondersteunen met mijn kennis van de fiscale regelgeving die voor ondernemers van belang is.


Toen ik in april werd benaderd voor deze functie, was ik dan ook meteen enthousiast!


Invloed en veranderen

Vanwaar dit enthousiasme? Om invloed te hebben of verandering aan te brengen, is het soms belangrijk dat we ons verenigen. Gesteld wordt dat de maatschappij steeds individualistischer wordt, waarbij traditionele ‘verenigingen’ zoals sportclubs en de kerk terugloop ervaren. Misschien niet in aantal leden, maar bijvoorbeeld wel in (belangeloze) inzet van die leden. Dat neemt echter niet weg dat de mens een sociaal dier is dat zich graag verenigt, maar op een manier die bij hem of haar past. De vereniging die zich hier het best op aanpast, heeft de toekomst!


De IVW beweegt mee

Dat aanpassingsvermogen zie ik terug in IVW. De IVW heeft een sterke vertegenwoordiging binnen het bedrijfsleven en Weesp is een prachtige stad met veel bedrijvigheid. Dat is niet nieuw. Maar demografische, regionale en (inter)nationale ontwikkelingen leiden tot tal van kansen en uitdagingen voor de stad. Verduurzaming, arbeidsmarkt, mobiliteit, zomaar een paar onderwerpen die aan de orde komen bij bestuursvergaderingen. IVW beweegt mee in deze ontwikkelingen en kiest daarin de kant van het bedrijfsleven, stimuleert de lokale business en vormt tegelijkertijd een collectief blok dat een stem heeft in regionale en gemeentelijke overleggen.


Uitkijken naar verdere kennismakingen

Die sterke betrokkenheid in combinatie met een enthousiast bestuur spreekt mij aan en daar ben ik graag onderdeel van. Ik heb een aantal van jullie al ontmoet op recente bijeenkomsten en ik kijk uit naar verdere kennismakingen!39 weergaven

Comentarios


bottom of page