top of page

Parkmanagement en Vuurwerk

De politie doet een dringende oproep aan ondernemers om los brandbaar materiaal rond het bedrijfspand op te ruimen. Dit in verband met het te verwachten vuurwerk in de komende dagen.


Op de brandveiligheid werd extra gelet tijdens de schouw van 29 november op de bedrijventerreinen Noord en Nijverheidslaan. Parkmanagement komt regelmatig bijeen om te inventariseren en te overleggen wat er nodig is om de bedrijventerreinen veilig, overzichtelijk en netjes te houden. Hierbij wordt ook gekeken naar de bestrating en waar nodig wordt schade direct gemeld bij de gemeente.


De bijeenkomst werd gehouden bij Nodema. Hierbij waren de politie, de brandweer, gebiedsmakelaar Elles le Maitre-de Clerk, Ingrid Kikkert van Van Lonkhuizen en Rein van der Toorn van ATN Beveiliging aanwezig. Dit alles onder aanvoering van ons bestuurslid Norbert Masereeuw, die iedereen op een warme maaltijd trakteerde.


Na een kort overleg werd een ronde gemaakt om in de avond te zien wat mogelijke risico’s zijn op het gebied van brandbaar materiaal, waar de verlichting op voor een betere veiligheid kan zorgen en welke activiteiten er ‘s avonds nog zijn op het terrein.


Hier en daar stond wat brandbaar materiaal en dat is in deze periode een groter risico dan normaal. Al geldt er een algeheel vuurwerkverbod in Weesp, vuurwerk mag wel volop verkocht worden. De politie denkt dan ook dat de bedrijventerreinen last kunnen gaan krijgen van jongeren die het vuurwerk - zoveel mogelijk uit het zicht - willen afsteken. 


Vandaar het dringende verzoek aan alle bedrijven is dan ook om het losse brandbaar materiaal rondom de gebouwen op te ruimen.
12 weergaven

Comments


bottom of page