top of page

Overleggen en infra-uitdagingen

De afgelopen maand zijn we bij veel informatieve bijeenkomsten geweest. Zo is de IVW gevraagd om deel te nemen in de werkgroep van Bondgenoten. Het doel is om netwerken op te bouwen tussen gemeente, politie en mensen uit de haarvaten van de lokale gemeenschappen. Dat alles met het oog op maatschappelijke verbinding in de wijken.


BIZZ en infra

In oktober waren we, samen met Katinka Hilders (bestuurscommissie Weesp) en Helma de Haas (BIZZ Centrum Weesp), bij het stadsgesprek met burgemeester Halsema en wethouder Mbarki (EZ) van Amsterdam. Alle BIZZ-organisaties van Amsterdam waren aanwezig. Meer dan nuttige bijeenkomsten, omdat je ook leert waar andere verenigingen tegenaan lopen. Alles is hier bespreekbaar: van belastingverhogingen na de coronaperiode tot vastlopende mobiliteit in en om de stad. We merken het ook in Weesp, met meerdere grote infraprojecten tegelijkertijd.


Nijverheidslaan

Ook zijn we bij de overleggen over de grootschalige werkzaamheden op de Nijverheidslaan. De start staat voor begin 2024 gepland, maar het zal nog wat voeten in de aarde hebben voordat alle bedrijven tevreden zijn met de planning en de bereikbaarheid. En dat in combinatie met de nieuwbouw aan het begin van de Nijverheidslaan.


OV Noord

Mobiliteit is op dit moment een uitdaging met de aanleg van wegen en rotondes - en dan hebben we ook nog geen OV voor Noord. De uitkomst van onze enquête leidde tot de werkgroep Mobiliteit binnen het IVW-bestuur. Er wordt nu gewerkt aan het inrichten van een 'koplopersgroep'. Die probeert alternatieve OV-mogelijkheden te organiseren, want vanuit de gemeente kan dat vanwege de noodzakelijke aanbestedingsprocedures nog wel even duren. We houden jullie via nieuwsbrieven en onze site op de hoogte.


Businessborrel bij Lach

Tijdens onze businessborrel bij Lach, op 21 november 2023, zullen we jullie bijpraten over dit onderwerp, dus meld je aan via de site!
29 weergaven

Comentarios


bottom of page