top of page

Ontwikkeling versus mobiliteit

Bijgewerkt op: 10 jun.

We zijn er al een tijdje mee bezig: intensiveren van bedrijfspanden en de daarbij horende mobiliteitsperikelen. 


De enquête die we hebben gehouden geeft aan dat er behoefte is aan mobiliteit, zonder dat dat per se de auto moet zijn. Het is best moeilijk om dat inzichtelijk te maken - en voor een vereniging niet zonder hulp te doen. Daarom zijn we blij dat we gaan samenwerken met Breikers. Zij zijn vanuit de Metropoolregio Amsterdam en de gemeente aangesteld om bestaande bedrijventerreinen te helpen met het ontwikkelen van duurzame mobiliteit. Het goede nieuws is dat dit betaald wordt door de gemeente. Als IVW zijn wij blij dat we met deze ondersteuning een kader kunnen neerzetten waarmee we wellicht ook de aanvragen voor intensiveren kunnen realiseren binnen de huidige bestemmingsplannen.


We hebben als IVW wel een kleine zorg als het gaat om de regels en ambtelijke richtlijnen tussen Weesp en Amsterdam. Voor de ontwikkeling en uitvoering van bestaande en nieuwe plannen is het in het belang van ons allen dat het Dagelijks Bestuurs en de Bestuurscommissie Weesp-Driemond niet voorbij wordt gelopen door de Stopera.


ALV op 19 juni 

Voor nu concentreren wij ons op de aankomende Algemene Ledenvergadering. Die wordt op 19 juni gehouden. Informatie over de locatie volgt spoedig. Tijdens de ALV is er onder meer een presentatie over het thema 'ondermijning bedrijventerreinen'. Het komt namelijk best veel voor dat bedrijventerreinen een oneigenlijke broedplaats worden voor activiteiten die daar helemaal niet thuis horen - met alle gevolgen van dien.


Meld je alvast aan voor de 19de en hou de nieuwsbrief in de gaten voor de details.


*UPDATE: in overleg met de gemeente Amsterdam is besloten om de presentatie over 'ondermijning bedrijventerrein' op een ander moment te laten plaatsvinden.20 weergaven

Commentaires


bottom of page