top of page

Nut en noodzaak

Het is al weer even geleden dat ik zelf de column voor de B2B heb geschreven en als voorzitter van deze mooie vereniging vind ik het daarom weleens aardig om terug te kijken.


Waar doen we dit allemaal voor? Is het nodig dat een groep vrijwilligers zich druk maakt om allerlei wet- en regelgeving omtrent het economisch belang en groei van je eigen stad?Het antwoord is volmondig JA. Want Weesp maakt een bijzondere transitie door: veel meer inwoners, nieuwe regels als gevolg van de gemeentelijke fusie en veel ambitie binnen de grote groep ondernemers die Weesp rijk is. Een gevolg van de fusie is dat 'stadsgebied Weesp' steeds meer in the picture komt van bedrijven, want waar in onze regio vind je nog zulke aantrekkelijke en beschikbare bedrijfspanden...


Verbindende factor

Ik ben dan ook trots op het bestuur waarmee ik mag samenwerken. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen en we delen dezelfde waarden en normen. Op dit moment hebben we een geweldige expertise binnen het bestuur op belangrijke thema’s als mobiliteit, ruimtelijke ontwikkeling, duurzaamheid, scholing en arbeid en - last but not least - verbinden en organiseren. Met de recente komst van Didi Feuth op deze portefeuille hebben we nog meer mogelijkheden en daadkracht om een verbindende factor te zijn voor ondernemend Weesp.


We hebben een meer dan goede relatie met het lokale bestuur en er is veel tijd gestoken in het uitbouwen van de relaties binnen de afdelingen van Amsterdam. Dit is mede tot stand gekomen van de gebiedsmakelaars. Zij hebben hierin een geweldige rol gespeeld en die wordt alleen maar intensiever.


Borrels en events

De samenwerking met externe partijen verloopt moeiteloos en we zijn als IVW Weesp een vereniging van belang. Dat merk ik aan de opkomst bij borrels en events, de vragen die ons gesteld worden en de problematiek bij ondernemers waar wij bij betrokken kunnen worden. Daar doen wij het voor als vrijwillig bestuur: het is een vorm van waardering die ons allen het gevoel geeft dat we gewoon goed bezig zijn!

Laten we met elkaar zorgen dat meer ondernemers lid worden van de IVW, want het is in deze tijd nuttig en noodzakelijk dat je goed georganiseerd bent om met de overheden in gesprek te blijven. Alleen dan kunnen we bijdragen aan de gemeenschappelijke economische ontwikkeling van Weesp!


12 weergaven

Comentários


bottom of page