top of page

Nieuwe energie!

Op de een of andere manier voel je in het voorjaar altijd meteen dat er nieuwe energie vrijkomt. Zo ook met de activiteiten binnen de IVW en die van de leden.


Om te beginnen waren de IVW-leden op 4 april te gast bij Sporthuis Bijvoet (zie foto) voor de pre-opening van de nieuwe sportschool in het centrum - en je voelde de energie van het het voorjaar!


Smart Grid Nijverheidslaan

Ook hebben we dankzij de energie en inzet van Irmelin Waalkens nieuwe subsidie gevonden om ook een Smart Grid Project voor de Nijverheidslaan te starten. Nu krijgt dit project een iets andere start, want we willen graag bij de netbeheerder aantonen dat netcongestie wellicht alleen 'op papier' bestaat in het gebied van de Nijverheidslaan. Hoe we dat gaan doen? Door alle ondernemers een machtiging te vragen om het energieverbruik uit te lezen en aan de hand daarvan aan te tonen dat het wellicht meevalt met die netcongestie. Valt het toch tegen, dan maken we met deze data een gericht plan van aanpak om niet stil te komen staan. Er moeten tenslotte nog wat bedrijven gevestigd gaan worden in de nieuwbouw en er zijn verschillende bedrijven die gaan verbouwen en uitbreiden. Kortom, een mooie uitdaging. Maar wij vragen jullie wel om ons daarbij te helpen met de benodigde informatie.


Wethouder Amsterdam

Wethouder Melanie van der Horst, verantwoordelijk voor Openbare Ruimte in het stadsbestuur van Amsterdam, bracht op 21 maart een bezoek aan Weesp. Op haar verzoek bezochten we een aantal winkeliers in het centrum, daarna liepen we een rondje over bedrijventerrein Noord. We hebben gekeken naar en gesproken over het optoppen van gebouwen en de problematiek die hier ambtelijk bij komt kijken. Ook vroegen we aandacht voor de nadelige gevolgen van de 30 km-zone in combinatie met de 50 km-weg voor het zware verkeer, die nog niet als zodanig is ingericht. Aan de adequaatheid van de wethouder zal het niet liggen om een en ander snel op te pakken, zo proefden wij. Een ander verhaal is de bezetting van de projectbureaus die hier binnen de gemeentelijke organisatie van Amsterdam tijd aan moeten besteden. In elk geval is er vanuit bestuurlijke Amsterdam aandacht voor Weesp en ook dat geeft ons positieve energie.11 weergaven

Comments


bottom of page