top of page

Duurzame intensivering

De titel van deze column heeft een dubbele betekenis. Daar kom ik zo op terug. Eerst een woord van dank aan het team binnen en rond het IVW-bestuur, want we hebben de afgelopen maanden echt veel werk verzet! Binnen mijn portefeuille Duurzaam gebeurt soms zo veel dat het bijna niet bij te houden is. We zijn druk met het samenbrengen van de techniek en de ondernemers om te bouwen aan een energieneutrale situatie voor de bestaande bedrijventerreinen. Maar wat verandert de wereld van de mogelijkheden en de regels snel! Hadden we eerst vol ingezet op opwek en opslag, moeten we ons nu gaan richten op het direct onderling leveren van opgewekte stroom. Waarom? Omdat het stroomnetwerk landelijk echt vol begint te raken: terugleveren kan straks niet meer.


Onacceptabel

In Weesp zullen we hier ook last van krijgen, binnenkort levert de netbeheerder geen uitbreiding van capaciteit of nieuwe aansluitingen meer. En dat betekent een rem op de groei van bedrijven en dus de lokale economie. Voor mij als ondernemer is dat een onacceptabele situatie! Ik wil bij deze dan ook een dringende oproep doen aan alle ondernemers en pandeigenaren om je te melden bij de IVW, ook al ben je geen lid, want alleen als we samen optrekken kunnen we stilstand voorkomen. Irmelin Waalkens en Mario van Dijkhuizen zijn beiden van de inhoud binnen deze portefeuille en beschikbaar om inhoudelijke vragen te beantwoorden via duurzaam@ivw-weesp.nl.


Bijeenkomst

In december proberen we nog een bijeenkomst te organiseren voor alle ondernemers en pandeigenaren om jullie te informeren over de urgentie van het samenwerken op het gebied van stroom opwekken en onderling leveren. Onze partners van PHB, Gooi op Groen, de netbeheerder en de Rabobank informeren over de huidige en toekomstige situatie van energietransitie, specifiek voor onze regio. Houd onze site en nieuwsbrieven de komende tijd in de gaten voor data en locatie.


Mooi voorbeeld

Op de Hogeweyselaan zien we juist mooie ontwikkelingen op het gebied van intensivering. Het heeft heel wat gesprekken en tijd gekost, maar het oude pand van Kors, lang geleden, is duurzaam omgebouwd naar een dubbele functie. Boven zit de praktijk van Lach Mondzorg, een van de mooiste praktijken van de regio, en beneden heeft Solarclarity een geweldige ruimte betrokken waarin dit Weesper bedrijf verder kan groeien. Voor mij een mooi voorbeeld van Duurzame Intensivering!


Dinsdag 21 november is de IVW Businessborrel in de nieuwe praktijk van Lach Mondzorg.

Aanmelden kan via de IVW-site.
38 weergaven

Comments


bottom of page