top of page

2024 gaat uitdagend worden!


Het gaat een uitdagend jaar gaat worden. Economisch wordt het een uitdaging met alle geopolitieke problemen en het negatieve effect daarvan op de prijs van grondstoffen, transport, lonen en daarmee de marge. Dan hebben we de ingezette energietransitie nog plus de prijs van gas en elektra die - best wel gek eigenlijk - hoger is dan daarvoor. En onlangs in het nieuws: door die energietransitie loopt ook in Weesp het stroomnetwerk vast. Al met al geen gunstig scenario voor economische ontwikkelingen, nu de vraag naar producten en diensten eindelijk weer aantrekt.De overheid heeft duidelijk behoefte aan geld. Terwijl nog niet iedereen uit de coronaschulden is, komen er alweer nieuwe belastingen, zoals de reclamebelasting op de gevels. Natuurlijk hebben wij als IVW hier een zeer kritische kanttekening gemaakt in het overleg met de wethouder EZ van Amsterdam, maar het is voor nu wel een negatief feit.


Sterk maken

Als voorzitter van de IVW zie ik meer thema’s naar voren komen waar wij ons namens de Weesper ondernemers sterk voor zullen moeten maken richting de overheid. Dat vereist wel steeds meer inspanning van ons vrijwillige bestuur en daar hebben wij echt wel jullie steun bij nodig! Ik doe dan ook bij deze een oproep om ook collega-ondernemers die nog geen lid zijn enthousiast te maken om zich aan te melden! Waarom? Het is gewoon noodzakelijk om als collectief vertegenwoordigd te zijn, zeker in deze tijd en zeker binnen een grote organisatie als de gemeente Amsterdam.


Maak er gebruik van

Voor thema's als mobiliteit, verduurzaming, energietransitie en parkmanagement kunnen we niet meer leunen op een paar actieve ondernemers. Het zijn zaken die we moeten aanpakken met álle ondernemers in ons unieke stadsgebied Weesp. Wij hebben nu de mogelijkheid om het verschil te maken binnen de overlegculturen van de gemeente. Dat komt omdat we heel goed samenwerken met de bestuurscommissie van Weesp. Maak daar gebruik van!2024 wordt voor ook voor ons bestuur een uitdagend jaar, Maar ik ben ervan overtuigd dat we ook komend jaar bewijzen dat een goede ondernemersvereniging zeggenschap heeft in een positieve ontwikkeling van onze locale economie. En daar is ieder bedrijf in Weesp bij gebaat.9 weergaven

Comments


bottom of page