top of page
9816cbf5-e55a-4998-a436-6473d7454700_thu
Bedrijventerrein Weesp
is optimaal bereikbaar

Weesp is goed bereikbaar via de snelwegen, het water en het spoor. Dus zijn ook de vier bedrijventerreinen van Weesp snel gevonden.

  • Bedrijventerrein Noord

  • Industriepark van Houten

  • Bedrijventerrein Nijverheidslaan

  • Stationsgebied (kantorenpark)

Schermafbeelding 2020-10-14 om 15.10.07.
Bedrijfsruimte huren of kopen
in Weesp of directe omgeving

Bent u op zoek naar een kantoor of bedrijfsruimte in Weesp of in de regio? Bezoek dan:

Funda in Business: koop en huurpanden in Weesp en directe omgeving | klik hier
of de makelaars in Weesp.

Schermafbeelding 2020-10-14 om 15.10.12.
Van Houten Industriepark

Als u Weesp ten zuiden via de N236 binnen rijdt, dan komt u al snel uit bij het Van Houten Industriepark.
De identiteit van Weesp als werkstad heeft zich vooral eind 19e eeuw ontwikkeld en hangt samen met de stormachtige groei van cacaofabrikant Van Houten welke zich vanuit het centrum van Weesp verplaatste naar buiten de vesting. Van Houten heeft zich steeds meer uitgebreid en dit resulteerde in het industriepark Van Houten. Van Houten bood veel werkgelegenheid en heeft er tevens voor gezorgd dat Weesp een grote groei doormaakte met de bouw van diverse woonwijken. Nog is het huidige Abbott, dat is voortgekomen uit Van Houten een van de belangrijkste werkgevers in Weesp.

Schermafbeelding 2020-10-14 om 15.01.30.
Schermafbeelding 2020-10-14 om 15.03.03.
Bedrijventerrein Nijverheidslaan

Het bedrijventerrein Nijverheidslaan komt u tegen als u via de A1 Weesp binnen rijdt. Door haar ligging aan de Rivier de Vecht was dit terrein oorspronkelijk een vestigingsplaats voor watergebonden bedrijvigheid. In de loop der jaren is dit van minder belang geworden doordat de Vecht als transportader minder belangrijk werd en meer een recreatieve vaarroute is geworden. In dit gebied hebben nu zich naast bedrijven in de watersport en ook diverse andere bedrijven gevestigd. In de jaren negentig zijn diverse fabrieksgebouwen op toenmalige Terlin-terrein van Solphay Duphar gesloopt zodat het terrein geschikt kon worden gemaakt als kantorenlocatie. De eerste fase, bestaande uit drie kantoorgebouwen aan de Vecht zijn gerealiseerd waarna door het inzakken van de markt de ontwikkeling van fase twee is stilgezet.

Bedrijventerrein Noord

Het grootste bedrijventerrein van Weesp (76 hectare) en de regio Gooi en Vechtstreek is vanaf de jaren zestig tot ontwikkeling gekomen. In de jaren zeventig hebben zich hier veel stoffenhandelaren uit Amsterdam gevestigd en later bedrijven uit de farmacie door de aanwezigheid van het toenmalige Solvay Duphar, nu bekend als Abbott. Bekende namen als Canon, Rank Xerox, Multi Pharma en Esprit hebben zich toen hier gevestigd. Momenteel heeft dit terrein zich ontwikkeld als vestigingsplaats van bedrijven uit diverse sectoren waarbij vooral op de Flevolaan van oudsher nog diverse stoffengroothandels zijn gehuisvest.

Schermafbeelding 2020-10-14 om 15.06.06.
stationsgebied.png
Stationsgebied

De locatie ligt direct naast het station Weesp en heeft een korte reistijd naar het Centraal Station Amsterdam en Station Amsterdam Zuid (circa 15 minuten).

 

De aanstaande gemeentelijke fusering met gemeende Amsterda en de sterke groei van het aantal inwoners zorgt voor een grote aantrekkingskracht van deze kantoorpanden die

worden verhuurd aan een mix van diverse

huurders. 

bottom of page